Blegoš

 

 

 BLEGOŠ (1562m)

30.06. 2019.-nedjelja

 

 

Blegoš je sa Porezenom i Ratitovcem jedan od najviših predalpskih vrhova. S travnatog vrha  otvara se prekrasan pogled na sve strane, lijepo se vide vrhovi Triglav Jalovec, Ratitovec.

Plan puta: Polazak iz Zaprešića(terminal)u 6,00 sati.Vozimo se do Škofje Loke. Tu ćemo napraviti pauzu za kavu. Put nastavljamo  do sela Čabrače (750m) koje je početna točka našeg uspona  do vrha Blegoša (1562m).

Uspon na vrh traje oko 3 sata. Nakon uspona na vrh i razgledavanja spuštamo se do  Koče na Blegošu (1391m) gdje ćemo imati okrjepu i ručak. Nakon pauze povratak do vozila cca1,5 sata.

Oprema: Standardna za ovo doba godine (zaštita od sunca). Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka ili na domu koji je dobro opskrbljen. Ponesite dovoljno tekućine

Prijevoz: Sve ovisi o broju prijavljenih (autobus, osobni automobil).

Cijena puta: Bus (na bazi 30 izletnika) 140 kuna akontacija

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

Info i prijave: Darko Matić 099/2660-929