Kalnik

 

KALNIK (643m)

24.02.2019.-nedjelja

 Kalnik je gora smještena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, veći dio je u Varaždinskoj županiji, a manji u Koprivničko-Križevačkoj županiji. Bilo planine dužine oko 40 km proteže se od istoka do zapada i širine 10 km. Najviši vrh je Vranilac (643m). Sa samog vrha se pruža pogled prema :Medvjednici, Ivanščici, Ravnoj gori, Petrovoj gori, Papuku i Psunju

 

Plan puta: Polazak,Zaprešić 7,oo h. Vozimo se do Križevaca gdje ćemo napraviti pauzu za kavu. Zatim nastavljamo vožnju do doma na Kalniku. Na Kalniku ima za svakog ponešto . Ima poučna staza cca 2,5 – 3 sata hoda, te još desetak staza po kojima možemo hodati . Ima i staza Sedam zuba koja je i za malo odvažnije!? Sve te staze vode na vrh Vranilac. Naravno da ćemo na licu mjesta odlučiti što, gdje i kako ćemo.

Oprema: Standardna za ovo doba godine (rukavice, kapa, jakna). Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka. Dom na Kalniku je poznat po odličnoj hrani, a i po povoljnim cijenama. Ajgemahtec, domaća juha sa jetrenim knedlima ili prigorska juha sa hajdinom kašom, jetrica u špeku sa palentom ili odrezak Bela sa suhim šljivama. O domaćem kruhu, tankim kolačima da i ne govorimo.

Molimo da se kod prijavljivanja za izlet i izjasnite o hrani.

Prijevoz: Sve ovisi o broju prijavljenih (autobus, kombi).

Cijena puta: 100 kuna (akontacija).

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI. 

Za prijave:Darko Matić 099/266 0929