Kamenjak

 

 

 KAMENJAK (837m)

7.07. 2019.-nedjelja

 

Kamenjak (837 m) je mala osamljena skupina strmih vapnenačkih litica što se dižu iz šume iznad istočne strane Grobničkog polja.

U tom slikovitom hrptu, koji se pruža u dužini od 600 m u dinarskom smjeru, ističu se tri vrha  (Veliki Kamenjak, 837 m), zapadni  (685 m) nije planinarski obrađen i jugoistočni (Mali Kamenjak, 771 m). Ovaj posljednji je najslikovitiji, a pruža i najljepši vidik. S glavnog vrha, na kojemu je žig, vidik se pruža na područje od Obruča do Snježnika, a s južne strane je ograničen šumom

Plan puta: Polazak iz Zaprešića(terminal) u 6,00 sati. Vozimo se preko Karlovca do Delnica. Zatim starom cestom prema Grobniku sve do zaselka Kamenjak gdje i počinje naše planinarenje. Staza nije zahtjevna i treba nam 2 – 2.5 sata uspona te 2 sata silaska. Ovisi o vremenu okupat ćemo se na moru (Crikvenica, N.Vinodolski, Dramalj)

Oprema: Standardna za ovo doba godine (zaštita od sunca). Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka. Ponesite dovoljno tekućine.

Prijevoz:  Autobus.

Cijena puta: Bus (na bazi 35 izletnika) 130 kuna akontacija.U cijeni parking za bus u slučaju kupanja na moru.

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta. 

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI !!!

Info i prijave: Branko Kopinić 091/3355-930