Krndija

Krndija Izvor : https://www.facebook.com/PdKrndijaNA/

Izvor fotografije : https://www.facebook.com/PdKrndijaNA/

KRNDIJA

03. veljače 2019. – nedjelja

 

Krndija je gora u Slavoniji koja se nalazi istočno od Papuka, na koji se nadovezuje. Nalazi se južno od Orahovice i Našica odnosno sjeverno od Požege i Kutjeva. Zapadna granica Krndije je planinski prijevoj između vrha Češljakovački vis na Papuku i vrha Kapovca na Krndiji.

Plan izleta: Sastajemo se na terminalu u 6,00h. Vozimo se preko Zagreba pa do Orahovice (Duzluk) gdje kreće naše hodanje. Duzluk – Ružica grad- Stari grad – Kapovac (vrh Krndije) 2,30 – 3 sata hoda, te nastavak Kapovac – Kutjevo 3 sata. Staza nije zahtjevna ali zbog 6 sati hodanja potrebna je mala kondicijska sprema.

Oprema: Standardna za ovo doba godine (rukavice, kapa, jakna). Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka, a vrijedni domaćini pripremit će nam nešto za ručak (njihov odabir) za 25-30-kn

Prijevoz: autobus,ukoliko nema dovoljno ljudi za bus izlet se otkazuje i bit će određena druga destinacija

Cijena puta: 130 kn (akontacija)

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornost i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodičima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

info i prijave za izlet

 091/3355-930  Branko Kopinić