Lisca

LISCA(948m)

07.04.2019.-nedjelja

Lisca je vrh Zasavsko-Posavskog gorja, sjeverno od Sevnice. S vrha na kojem se nalazi meteorološka radarska postaja, pruža se prekrasan pogled na Posavsko-zasavko gorje, dio Dolenjske, kao i pogled na udaljenu Notranjsku, gdje se ističe Snježnik.Za lijepog vremena možete vidjeti Julijske Alpe i Triglav, Kamniško Savinjske Alpe, dio Karavanki . Samo nekoliko metara ispod vrha Lisce nalaze se dva doma: Jurčkova i Tončkova koča.

Plan izleta: Ova izlet je planiran kao uspon  preko “ferate” po klinčanoj stazi, za koji je potrebna penjačka oprema. Za sve one koji nisu skloni tom adrenalinskom uspnu organiziran je uspon po obilaznom putu, u trajanu cca 2–2,5 h.Na vrhu odmor i pauza za ručak te povratak.

Obzirom na specifičnost uspona prijevoz će se organizirati ovisno o broju prijavljenih, konačan dogovor  04.04.2019. na sastanku .Možemo vlakom od Dobove,busom ili autima skroz ovisno o broju prijava.Vrijeme polaska ovisno

kojim prrijevozom idemo.

Oprema: Standardna prema vremenskim uvjetima (penjačka oprema, rukavice, kapa, jakna, zaštita od sunca).

Hrana: Iz ruksaka ili na Tončkovom domu, koji je jako dobro opremljen i nije preskupo.

Cijena puta: Ovisno o prijevozu za koji se odlučimo.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornost i da će slušati upute vodiča.U slučaju loših vremenskih ili drugih izvanrednih uvjeta vodič ima pravo promijeniti plan ili otkazati izlet.

Dragi planinari molim vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

Info i prijave: Branko Kopinić 091/3355-939