Logarska dolina-Okrešelj,Turska gora

 

LOGARSKA DOLINA

8.rujna 2019.-nedjelja

 

Logarska dolina smjestila se na sjeveru Slovenije u samom središtu Kamniških alpi. Nalazi se na prosječnoj nadmorskoj visini od 750 metara. No najbolje od svega je prizor koji ćete doživjeti gledajući oko sebe. Uistinu senzacionalno, okružuju je brojne, preko 2000m visoke planine. Neki od najljepših vrhova su Ojstrica, Krofička,  Brana, Planjava, Rinka, Turska gora i drugi.

Plan puta: polazak s terminala Zaprešić u 6,00 sati. Vozimo se preko Ljubljane, Kamnika sve do Logarske doline.  Naše hodanje kreće od slapa Rinka prema domu na Okrešlju gdje ćemo popiti kavu te nastaviti dalje prema Kamniškom sedlu i Turskoj gori, gdje se na vrhu otvaraju prekrasni vidici.

Ovisno o prijavama ljudi za izlet podijelit  ćemo se u dvije grupe A i B.

Grupa A – ide na zahtjevniju stazu uspon na Tursku goru.

Grupa B – šetnja po Logarskoj dolini, hodanja ima koliko volite.

Naše hodanja će trajati  5 do 6 sati.

Oprema: Standardna za ovo doba godine. Oni koji će šetati po Logarskoj (a ima se kuda) mogu i u tenisicama, a ostali obavezno gojzerice, Za grupu A obavezna kaciga i sigurnosna oprema za feratu (pojas, ferata y, rukavice).  Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka, dom na Okrešlju je dobro opremljen hranom i pićem. Ponesite dovoljno tekućine.

Prijevoz: Sve ovisi o broju prijavljenih (autobus, osobni automobil).

Cijena puta:   Ovisi o broju prijavljenih, cca 150 kuna akontacija.

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta. 

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

Za info i prijave : 091/3355-930 Branko Kopinić