Prisojnik-Mojstrovka

 

PRISOJNIK (2547m)

MALA MOJSTROVKA (2332m)

13/14.srpnja 2019.

 

Ljeto je vrijeme za Alpe. Prvi izlet 13. i 14. idemo u Julijske Alpe. Krenut ćemo s Malom Mojstrovkom i Prisojnikom. Dva prekrasna vrha iznad prevoja Vršić. Staza do tih vrhova ima više pa ćemo kod samog uspona odlučiti kojom stazom ćemo krenuti.

Plan puta: Krećemo iz Zaprešića  u 6,00 sati. Jvozimo se preko Brežica -Ljubljane – Jesenica gdje skrećemo prema Kranjskoj gori i dalje prema Bovecu. Stat ćemo u Mihovom domu i ostaviti višak stvari. U Mihovom domu spavamo. Vozimo se dalje do prijevoja Vršić gdje parkiramo i odakle idemo na planinarenje.

Oprema: Standardna za ovo doba godine (zaštita od sunca), ali to su Alpe i nije na odmet ponijeti nešto za utopliti se. Gojze glavu čuvaju.

 

Hrana: Iz ruksaka, a i domovi na Vršiću su dobro opskrbljeni sa hranom i pićem.

 

Cijena puta: Vinjeta 15 eura, spavanje 10-15 eura, gorivo. Hrana na domovima 6-10 eura. Sve ćemo zbrojiti i podijeliti, cca 250 kuna po osobi (na bazi četvero planinara u automobilu)

 

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

 

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

 

Za dodatne informacije i prijeve za izlet molim nazvati

 091 335 5930 Branko Kopinić