Sisol

    S I S O L (835m)

   (17.03.2019. – nedjelja)

 

Sisol  je stjenovit  vrh u južnom dijelu hrpta Učke.Ima predivan pogled na istočnu stranu prema Čepićkom polju , a skvarnerske strane na more.

Od Brseča gdje ćemo parkirati ima do vrha oko 2,5 sata hoda.Nakon kamenite staze i makije dolazimo do ravni Grbava te prirodnog okna Provrtenica.Hrptom staza nastavlja do vrha stjenovitim terenom.Tko želi može usput do vidikovca Šikovac (780m).Sa Sisola se spuštamo po dogovoru,istom stazom ili prema Plominu (3 sata)  ,a možemo i formirati dvije grupe te bi grupa B išla natrag do Brseča (2sata) i busom se odvezli do Plomina i grupe A.

Završetkom planinarenja uživat ćemo na kavici ili piću  uz more .

Polazak: Zaprešić,Trg mladosti (terminal) u 6.00 sati

Hrana: iz ruksaka

Oprema: standardna prema vremenskim uvjetima,slojevita odjeća,zaštita od sunca

Prijevoz:autobus (akontacija) 120 KN

Povratak za Zaprešić predviđen oko  18 sati.                 

     Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet

 

Prijave i info: Darko Matić 099/2660-929