Šmarna gora

ŠMARNA GORA(669m) 

nedjelja-01. prosinca 2019.

 

Šmarna gora je usamljena gora na sjeveru Ljubljanskog polja. Ima dva vrha Šmarna gora (669m) te Grmadu (676m). Za lijepog vremena se sa vrha vidi: Triglav, Stol, Krim, Snježnik.

Plan puta: Nalazimo se na terminalu u 7,00 sati. Vozimo se preko Brežica, pa preko  Ljubljane do Vikrča gdje kreće naše hodanje. Imamo “A” i “B” grupu.

Ovisno o prijavama ljudi za izlet podijelit  ćemo se u dvije grupe A i B.

Grupa A – mora imati kompletnu opremu (kaciga, pojas, karabineri i Y uže)jer se  penje se po vertikali.

Grupa B – ima laganu stazu, od opreme obavezne su gojzerice.

Obje grupe imaju cca 2 do 2,5 sata hoda do doma na Šmarnoj gori.

Oprema: Standardna za ovo doba godine.  Za grupu A obavezna kaciga i sigurnosna oprema za feratu (kaciga, pojas, ferata y, rukavice).  Gojze glavu čuvaju.

Hrana: Iz ruksaka, dom na Šmarnoj gori je dobro opremljen hranom i pićem i nije skup.

Prijevoz: Sve ovisi o broju prijavljenih (autobus, osobni automobil).

Cijena puta:   Ovisi o broju prijavljenih, cca 120 kuna (akontacija) na bazi 35 sudionika.

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

Info i prijave: Branko Kopinić 091/3355-930