Triglav

TRIGLAV (2864 m) I TRIGLAVSKA JEZERA 

23.08 – 25.08.2019. 

 

Petak 23.08. 2019.

U 5,00   sati je polazak kombijem iz Zaprešića. Susret s planinarima iz PD Željezničar, dolazak do Mojstrane (gdje izlazi II grupa) i kasnije do Bohinjskog jezera (gdje izlazi I grupa).

Obje grupe prolaze putevima sa nekima od najljepših vidika u Sloveniji.

I grupa (Triglavska jezera): Kratka šetnja u blizini Bohinjskog jezera, nastavak pješice do Stare Fužine (1.5 km) i nakon toga pješačenje do Kosijevog doma (1054 m). Put od Stare Fužine do Kosijevog doma ima samo 3 km, ali ima i 500m uspona. Noćenje u planinarskom domu.

II grupa (Triglav) Pješačenje od Aljaževog doma (1015 m) preko Praga do planinarskog doma na Kredarici (2515 m, najviši dom u Sloveniji). Put je dužine do 10 km sa oko 1700m uspona. Obavezno je nošenje kacige na većem dijelu ovog puta. Noćenje u planinarskom domu Kredarica. Voda i hrana se mogu kupiti u domovima za obje grupe.

 

Subota 24.08.2019.

 I grupa (Triglavska jezera) Pješačenje Kosijev dom – Koča na planini pri jezeru – Koča pri Triglavskih jezerih – Dom na Komni. Put je dužine 17km sa usponom od 1260 m i silaskom od 815m. Noćenje u planinarskom domu na Komni (1520 m) zajedno sa drugom grupom.

 II grupa (Triglav) Rano ujutro polazak od Kredarice na Triglav (2864 m) i spust do planinarskog doma Planika (2401 m). U dijelu Kredarica – Triglav – Planika obavezno je nošenje kacige. Dalje pješačenje Planika – Koča pri Triglavskih jezerih – Dom na Komni. Za ovu grupu je ukupno predviđeno 20 km sa usponom od 1100 m i silaskom 2000 m. Noćenje u planinarskom domu na Komni (1520 m) zajedno sa prvom grupom.

Ovisno o prolaznom vremenu, postoji mogućnost da dio puta Koča pri Triglavskih jezerih – Dom na Komni obje grupe prođu zajedno. Voda i hrana se mogu kupiti u domovima (postoji 4 doma za svaku grupu ovog dana).

 

Nedelja 25.08.2019

Obje grupe zajedno silaze od planinarskog doma na Komni do Koče pri Savici. Put je praktično sve nizbrdo, dužina oko 6km, 850m spusta. Odlazak do Bleda gdje ćemo imati pauzu 2h za ručak i uživanje u čuvenim bledskim kremšnitama.

 

Cijena puta: U ovom aranžmanu cca 60 eura  U cijenu je uključen prijevoz, 2 noćenja u višekrevetnim sobama.

U cijenu nije uključena hrana i drugi individualni troškovi.

 

Zainteresirani za izlet trebali bi se odlučiti i javiti Branku Kopiniću do 01. 08. 2019 . radi rezervacija i osiguranja smještaja i uplatiti akontaciju u visini pola iznosa, a ostatak do 20.08. 2019. ili po dogovoru s Brankom.

 

Uspon na Triglav (II grupa) je tehnički zahtjevniji pa je prilikom prijave potrebno da se navede za koju grupu se planinar prijavljuje ukoliko vodiči procijene da je planinar tehnički i fizički sposoban. Planinari koji se prijavljuju  u I grupu (Triglavska jezera) trebaju imati u vidu da i ova staza spada u fizički teže i da je potrebna dobra kondicija (pogledati planiranu kilometražu i visinsku razliku). Za obje grupe obavezna je planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima: planinarske cipele, višeslojna odeća ovisno od vremenskoj prognozi, kapa, preporuka planinarski štapovi za lakše hodanje, voda i malo hrane za uspon. Obavezna je baterijska lampa.  Planinari koji idu na Triglav obavezno moraju imati kacigu i pojas.

Obavezna je planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima: planinarske cipele, višeslojna odeća ovisno o vremenskim uvjetima, kapa, preporuka planinarski štapovi za lakše hodanje, voda i malo hrane za uspon u subotu, baterijska lampa.

Na izlet obavezno ponijeti člansku planinarsku iskaznicu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu i osobnu kartu ili putovnicu. U slučaju loše vremenske prognoze vodiči imaju pravo da plan prilagode trenutnim prilikama  na terenu.

 

Za sve informacije i prijeve za izlet molim nazvati

 091 335 5930 Branko Kopinić