Tulove grede

IZLET SE ODGAĐA ZBOG PREMALOG BROJA PRIJAVA !!!

TULOVE GREDE

20.10. 2019.- nedjelja 

Tulove grede su čudnovat krši fenomen na Velebitu. Nalaze seu parku prirode Velebit, njihov njviši vrh je na 1120 mnv. Ovu kršku formaciju čine: tornjevi, stupovi i pukotine. Južnim podnožjem grebena prevladva travnat dolac .

Plan puta:Polazak-Zaprešić u 6,00 sati. Vožnja do Gračaca gdje na prijevoju počinje naše hodanje. Tulove grede su prelijepe a zahtijevne nisu, ima svašta: moramo povremeno koristiti ruke i noge ali nije naporno. Hodat ćemo 3-4-sata.

Oprema: Standardna za ovo doba godine.

Hrana: Iz ruksaka.Možemo stati u MAK-u (Gospić) ali je potrebno da se prije najavimo. Cijene su prihvatljive a imaju sve za jesti (kalja, gulaš, grah)

Prijevoz:  Autobus.

Cijena puta:   Ovisi o broju prijavljenih, akontacija cca 120 kuna na bazi 35 osoba.  (Nacionalni je park pa opet računajte na ulaznicu.)

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

  Uplata izleta također do četvrtka 17.10.2019.

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

 Info i prijave: Darko Matić,099/2660-929