Vincekov pohod

    21.VINCEKOV POHOD

    20.01.2019.-nedjelja

 

Tradicionalni Vincekov pohod međimurskim bregima proglašen je 2010.,2016. i 2018.g kao najbolja godišnja planinarska aktivnost.

Staza pohoda duga je 14,5 km uz puno stajanki i odmorišta na kojima je ponuda jela i pića te na nekom mjestima i glazba uz obred rezidbe na jednom od imanja. Staza nije zahtjevna te je svatko može proći.

Start je u toplicama Martin na Muri između 8.00 i 9.00 sati. Na početku staze kupuje se tzv. Startnina od 15 KN u što ulazi hrana i piće na startu. Na stajankama se može po polularnim cijenama kupiti kuhano vino i sl.

Trasa pohoda je Martin na Muri-Grkaveščak-Kapelščak-Bundek-Mursko Središče.

Na cilju,u sportskoj dvorani u M.Središču predviđen je ručak za planinare podjela zahvalnica za pohod,ples uz glazbu i druženje.

Polazak: Zaprešić (Trg mladosti ) u 6.00 sati

Oprema:standardna planinarska prema vremenskim uvjetima

Hrana: iz ruksaka za stazu ili na odmorištima,ručak u M.Središču

Prijevoz: Autobus (akontacija)  90 KN

Info i prijave: Darko Matić 099/2660-929

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.