Zavižan

 

GORNJA KLADA  – ZAVIŽAN

  1. listopada 2019.

 

Zavižan ili Veliki Zavižan je planinski vrh na sj. Velebitu,( 1676 m), krševit, klekovinom obrasli vrh, najpopularniji i najposjećivaniji među velebitskim vrhovima. Na vrhu je stanište strogo zaštićenoga krškog runolista, što upotpunjuje izvanredan dojam koji vrh pruža.Stožasti vrh je gol te ima izvanredno lijep vidik, jedan od najljepših na cijelom Velebitu. Osobito su dojmljivi vidici na more, a dobro se vidi i velik dio Velebita, Rožanski i Hajdučki kukovi i Veliki Kozjak.

Plan puta: Polazak,Zaprešić u 6,00 sati. Vožnja do Senja gdje ćemo popiti kavu (imaju i dobar burek).

Tu ćemo se dogovoriti i podijelit se u dvije grupe.  Nakon kave nastavljamo do Gornje Klade, gdje izlazi grupa A i počinje  uspon na Zavižan. Staza nije zahtjevna ali hoda se 4-5 sati.Oni koji ne mogu ili ne žele tako dugo hodati mogu busom do doma Zavižan i tamo imaju više mogućnosti za hodanje.Mogu obići botanički vrt ili prošetati dijelom čuvene Premužićeve staze.

Svi se okupljamo u domu, odmorimo i zajedno vraćamo u Zaprešić.

Oprema: Standardna za ovo doba godine. Gojzerice obavezne.

Hrana: Iz ruksaka na stazi, nakon hodnja moguće je u domu na Zavižanju dogovoriti da nam nešto pripreme (grah s kobasicom 35 kn) ali se mora najaviti. Molimo prijave za hranu pri upisu za izlet. Ponesite dovoljno tekućine.

Prijevoz:  Autobus.

Cijena puta:   Ovisi o broju prijavljenih, akontacija cca 120 kuna na bazi 35 osoba.

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

 Uplata izleta također do četvrtka 03.10.2019.

Info i prijave: Branko Kopinić  091/3355-930