Gola Plješivica

 

  GOLA PLJEŠIVICA(1648m) i MRSINJ-GRAD (1050m)

  03.11.2019. – nedjelja

 

Gola Plješivica jedan je od vrhova planine Plješivice koja se proteže kroz Liku i manjim dijelom je na granici sa BiH.Pripada dinarskom sustavu.Većina njene površine prekrivena je šumom.

Mrsinj grad je ruševina utvrde s koje se pruža pogled na Korenicu i prema sj.dijelovima Hrvatske.

PLAN: polazak iz Zaprešića u 6.00 (terminal),vožnja do Korenice gdje ćemo popiti kavu.

A-grupa nastavlja busom do sela Mihaljevac (skraćuje se hodnja) odakle počinje uspon u trajanju oko 4 sata.Staza je djelomično zahtjevna.Na vrhu je žig.Nakon kraćeg odmora povratak u Korenicu.

B-grupa odlazi  do Mrsinj grada lagano nezahtjevnom stazom oko 2 sata.Nakon odmora vraća se također u Korenicu.

Povratak za Zaprešić: oko 18.00

Oprema:standardna prema vremenu

Hrana: iz ruksaka

Prijevoz: bus, akontacija 100 KN

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornst i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

 Uplata izleta također do četvrtka 31.10.2019.

INFO I PRIJAVE: Darko Matić, 099/2660-929