Vaganski vrh

ZBOG NAJAVE IZUZETNO LOŠEG VREMENA (kiša i snijeg) 

NA VAGANSKOM VRHU IZLET SE ODGAĐA

VAGANSKI VRH  (1757m) 

05.05.2019.-nedjelja                                                                                           

 

Vaganski vrh je najviši vrh Velebita. Nalazi se na jugoistočnom kraku planine i pripada u vrhunce Južnog Velebita, pokraj vrhova Badanj, Malovan i Sveto Brdo.

Vaganski vrh je najveći vrh na Velebitu. Prvi snjegovi počnu sredinom mjeseca rujna pa sve do početka lipnja.  Pogled s vrha puca prema Lici dok je pogled prema moru nešto slabiji zbog visoravni na morskoj strani Velebita.

Plan puta: Sastanak na terminalu u 6,oo sati. Vozimo se preko Karlovca sve do Svetog Roka (naravno da ćemo negdje stati i popiti kavu). Idemo do sela Raduč i nastavljamo do zaravni Bunovac, gdje ćemo parkirati. Staza je polu zahtjevna i traje cca 2,5 do 3 sata. Imamo vremena jer je dugi dan pa možemo još nešto vidjeti na Velebitu, ali to ćemo odlučiti na licu mjesta.

Oprema: Standardna za ovo doba godine (zaštita od sunca, jakna), na vrhu zna biti hladnije. Gojze glavu čuvaju.

 

Hrana: Iz ruksaka. Ponesite dovoljno tekućine. U Gospiću je restoran Maki sa izvrsnom hranom ali zbog gužve bi trebali rezervirati mjesta. Tamo bi stigli na kasniji ručak (gulaš, kalje). Kod prijave na izlet potrebno je izjasniti se za ručak.

 

Prijevoz: Sve ovisi o broju prijavljenih (autobus, kombi).

 

Cijena puta: 140 kuna akontacija.

 

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu (obavezno imati iskaznicu sa sobom), da pristupa izletu na vlastitu odgovornost i da će slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih uvjeta ili nekih drugih izvanrednih okolnosti vodič ima pravo promijeniti trasu puta, a u iznimnim slučajevima i otkazati izlet.

Molimo vas da se za odlazak na izlet odlučite do četvrtka koji prethodi  izletu i prijavite se vodiču i tako mu olakšate organizaciju izleta.

 

SVOJE SMEĆE NE OSTAVLJAJ U PRIRODI.

 

Za dodatne informacije i prijeve za izlet molim nazvati

 091/3355-930 Branko Kopinić